ÖĞRENCİ DEKANLIĞI

GÜÇLÜ AKADEMİK VE İDARİ KADRONUN YANINDA ÜNİVERSİTELERİ ÜNİVERSİTE YAPAN, BAŞARILARINI VE ETKİNLİKLERİNİ BELİRLEYEN EN ÖNEMLİ BİLEŞENİ ÖĞRENCİDİR. DONANIMLI, YETKİN VE BAŞARILI OLMAK İÇİN AKADEMİK GELİŞİMİN YANINDA KİŞİSEL, KÜLTÜREL VE SOSYAL GELİŞİMDE SON DERECE ÖNEMLİDİR.

Öğrenci Dekanlığı, öğrencilerimizin ve mezunlarımızın üniversite ile bütünleştiği, kişisel, kültürel sosyal ve profesyonel gelişimleri için üniversitenin her alanda desteğini hissettiği, her türlü sorununun çözümle buluşturulduğu, Yakın Doğulu olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadığı, verimli, aktif ve kaliteli bir üniversite yaşamı için gereken ortamı yaratmayı hedeflemektedir.

Misyonu
Öğrenci Dekanlığı, Yakın Doğu Üniversitesi’nin eğitim süresince ayrılmaz bir parçası olup; hizmetler, programlar ve çeşitli imkanlar sağlayarak öğrencilerimize meslek kazandırmanın yanında yaşama hazırlama, belgenin yanında bilgilerine katkı sağlama, geleceği inşa edecek ellere güven duygusu aşılama konusunda destek veriyor.

Öğrenci Dekanlığı’na Bağlı Birimler; Öğrenci Danışma ve İletişim Birimi, Psikolojik Danışmanlık Birimi, Öğrenci Etkinlik Birimi, Neuideas Birimi, Kariyer Planlama Birimi, Sosyal Sorumluluk Projeler Birimi, Engelli Öğrenciler Birimi ve Mezunlar Birimi olarak faaliyetlerini sürdürüyor.

Öğrenci Dekanlığı Oryantasyon Dönemi
YDÜ Oryantasyon programı, ‘Öğrenci Karşılama ve Yerleştirme Programı’ ile ‘Oryantasyon Günleri’nden oluşmaktadır. Oryantasyon Programının amacı, Üniversitemize yeni başlayan öğrencilerin, üniversite ve çevreyle uyum sağlamalarını kolaylaştırmak, üniversitenin yapısını ve olanaklarını tanımalarına yardımcı olmaktır. Oryantasyon Programı süresince Ercan Havaalanında ve YDÜ kampüsünün çeşitli yerlerinde, öğrencilere her konuda yardımcı olmak amacıyla danışma masaları kurulmakta; ayrıca öğrencileri YDÜ hakkında genel ve akademik konularda bilgilendirmek için hazırlanan bilgi kaynakları dağıtılmaktadır.

Oryantasyon Günleri etkinlikleri ise, derslerin başlamasından önceki hafta başlar. Yönetsel birimlerin tanıtıldığı kampüs turunun yanı sıra, Gazimağusa, Lefkoşa, Girne ve Karpaz’a turların düzenlediği bu etkinliklerde ayrıca öğrencilere yeni ortamlarına daha kolay ve çabuk uyum sağlamalarını hedefleyen bilgilendirici seminerler yapılır.