YÖDAK Kararı Çerçevesinde Uzaktan Eğitim

YÖDAK Kararı Çerçevesinde  Uzaktan Eğitim

“Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Komisyonu” tarafından hazırlanan ve YÖK Yürütme Kurulunca son hali verilen (ve YÖDAK tarafından YDK.0.00-217-20/E.24 sayı ve 19 Mart 2020 tarihli üretilen karar) Pandemi Dönemi Uzaktan Öğretim Uygulamaları Yol Haritası kapsamında, 23 Mart 2020 tarihinden itibaren uzaktan eğitim kapasitesine sahip üniversitelerde uzaktan eğitim sürecinin başlatılması kararlaştırıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi UZEM bu konuda çalışmalarını tamamladı. Öğrencilerimiz, 23 Mart 2020 (Pazartesi) tarihinden itibaren öğretim elemanları tarafından yüklenen eğitim materyallerine, zaman ve mekandan bağımsız 7/24 ulaşabilecekler.

Ayrıca süreç içinde daha detaylı açıklamalar da yapılacaktır.

Uzaktan Eğitim Hakkında

Koronavirüs (COVID-19) salgını ile mücadele kapsamında, (YÖDAK’ın 19 Mart 2020 tarih ve YDK.0.00-217-20/E.24 sayılı kararı ile YÖK’ün 75850160-104.01.02.04-E.22853 sayılı kararı), 23 Mart 2020 tarihinden itibaren örgün önlisans, lisans ve lisansüstü programların eğitim-öğretim faaliyetleri uzaktan öğretim yöntemiyle online öğretim olarak gerçekleştirilecektir.

Online Eğitim Sürecinde Derslerime Nasıl Katılacağım?

1. Yakın Doğu Üniversitesi için https://uzem.neu.edu.tr/ adresini ziyaret ediniz.
  2. Hesabınızı oluşturunuz, sisteme giriş yaparak almakta olduğunuz derslerinize kayıt yapınız.
  3. Derslerinizin içeriklerine (metin, video, ses, resim vb) dilediğiniz zamanda sisteme girip tekrar tekrar erişebilirsiniz.

KKTC-Koronavirüs-Salgını-Egitim-ögretim-süreçleri-.pdf kopyası