Yakın Doğu Üniversitesi-Cinsel Sağlık Hizmet Birimi

Birim Amaç-Hedef:
Yakın Doğu Üniversitesi ‘Cinsel Sağlık Hizmet Birimi’ üniversite öğrencilerine cinsel sağlık alanında eğitim ve danışmanlık hizmeti vermek üzere yapılandırılmıştır. Gençlerin cinsel sağlığının korunması, geliştirilmesi ve sürdürülmesi için doğru, yeterli ve ulaşılabilir olan cinsel sağlık eğitimlerine gereksinimleri vardır. Bu doğrultuda, gençlerin üreme haklarına saygılı, nitelikli cinsel sağlık eğitim ve danışmanlık hizmetlerine erişimi arttırmak birimin öncelikli hedefi arasında yer almaktadır. Ayrıca, gereksinim duyulan konularda klinik hizmetler ile entegre olarak çalışılıp, cinsel sorunların tanı ve tedavisinin yapılması desteklenmektedir.

Hizmet Çerçevesi:

Hedef Grup: Üniversite Öğrencileri

Eğitim ve Danışmanlık Hizmet Konuları;

• Cinsellik, Güvenli Cinsel İlişki ve Cinsel Davranışlar
  • Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlar
  • Gebelikten Korunma Yöntemleri ve Gebeliğin Sonlandırılması
  • Cinsel Taciz, Cinsel Yönelime dayalı Taciz, Cinsel Şiddet ve Cinsel İstismara karşı Koruma ve Destek