Yakın Doğu Üniversitesi Alınan Kararlar

1.YDÜ Hastanesi ve Dr. Suat Günsel Üniversitesi Hastanesi İşbirliğiyle (21 Mart 2020)

YDÜ Üniversitesi Hastanesi ve Dr.Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi ile Mağusa ve Güzelyurt Dispanserlerinde Diabet Hastalarına, Kanser Hastalarına ve Hamilelere Muayene ve Rutin Tetkikler Ücretsiz Yapılacaktır. Ayrıca Girne Üniversitesi’ne Bağlı Oasis Hotel, Karantina Oteli Olarak Devletimizin Kullanımına Verilmiştir.

2.Yakın Doğu Üniversitesi Deneysel Sağlık Araştırma Merkezi (DESAM) Enstitüsü Tedarik Sorunu (23 Mart 2020)

Yakın Doğu Üniversitesi Deneysel Sağlık Araştırma Merkezi (DESAM) Enstitüsü, NEU3D Laboratuvarı ve Günsel Otomotiv, COVİD-19 pandemisi ile mücadelede ihtiyaç duyulan ekipman ve cihazların tedarik sorurunu aşmak için üretim çalışmalarına başladı.
Pandemi ile mücadelede ön cephede yer alan sağlık personellerinin korunması kapsamında, NEU3D Laboratuvarı mühendisleri tarafından tasarlanan “yüz siperi” hekim verifikasyonunun ardından üretilmeye başlandı.

3.Covid-19 ve Psikoloji (24 Mart 2020)

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Psikiyatri Anabilim Dalı Uzmanı Psikolog Tuğçe Denizgil Evre, Koronavirüs Salgını ile Mücadele Edilen Şu Günlerde, Bağışıklık Sistemi Kadar Ruh Sağlığını Korumak Gerektiğine de Dikkat Çekerek, Salgın Nedeniyle Oluşan Panik, Huzursuzluk ve Kaygı Durumunu Yenebilme Yöntemlerini Anlattı.

Haber Linki: https://neu.edu.tr/ruh-sagligini-koronavirus-salginindan-koruma-yollari/

4.Covid-19 ve Bağışıklık Sistemi

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Diyetisyeni Banu Özbingül Arslansoyu, Dünyayı Etkisi Altına Alan Covid-19’a Karşı Alınabilecek Koruyucu Önlemlerden Birinin, Yeterli ve Dengeli Beslenme ile Bağışıklık Sistemini ile Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek Olduğunu İfade Etti.

“Güçlü Bağışıklık Sistemi için Yeterli ve Dengeli Beslenin, Kaliteli Uyku Uyuyun ve Egzersiz Yapın.”

Haber Linki: https://neu.edu.tr/covid-19a-karsi-bagisiklik-sistemini-guclendirme-onerileri/

5.Covid-19 ve Eğitim

Ülkemizde yaşanan Corona Virüsü nedeniyle eğitime 6 Nisan 2020 tarihine kadar ara verilmiştir. Öğrencilerimizin eğitim kayıplarını önlemek adına hem Yakın Doğu Üniversitesi’nde hem de Yakın Doğu Koleji’nde eğitime 6 Nisan 2020 tarihine kadar online olarak devam edilecektir.