‘Öğrenciler Konuşuyor 7: Hepimiz Normaliz?’

Öğrenciler Konuşuyor 7: Hepimiz Normaliz ?  Sempozyumu Büyük İlgi Gördü

Yakın Doğu Üniversitesi Öğrenci Dekanlığına bağlı YDÜ Öğrenci Bilimsel Araştırma ve Sağlık Kulubü (YDÜ ÖBASK) öğrencileri tarafından düzenlenen, Öğrenciler Konuşuyor 7: Hepimiz Normaliz ?   sempozyumu yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Yakın Doğu Üniversitesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Tıp Fakültesi Fakültesi öğrencileri tarafından 12’incisi düzenlenen ‘’Öğrenciler Konuşuyor 7: Hepimiz Normaliz ?’’ sempozyumu, Yakın Doğu Üniversitesi Kütüphane  Salon-4 ‘te farklı üniversitelerden birçok öğrencinin  katılımı ile gerçekleştirildi

Sempozyum, Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencilerinden ÖBASK başkanı Stj. Dr. Fatma ELAGÖZ, kulüp olarak 12. Sempozyumunun düzenleyip gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek başladığı konuşmasına, kendilerine bu imkanı tanıdığı için başta YDÜ Kurucu Rektörü Dr.Suat GÜNSEL ve Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. GÜNSEL’e , Kulüp danışmanı Öğretim Üyesi  Doç Dr. Serdar SUSEVER’e  ve Öğrenci Dekanı Doç. Dr. Dudu ÖZKUM YAVUZ’a,  öğrenci dekanlığı ekibineden Uzm. Psk. Çağla AKARSEL ve Fatma HACIOĞULLARI’na ve Kulüp Organizasyon komitesinde emeği geçen tüm gizli kahramanlarına teşekkür etti.

ELAGÖZ, Kulübün sosyal medyada üye sayısının 4000’nin üzerinde olduğundan, her hafta düzenlenen bilimsel toplantılarından, sosyal sorumluluk projelerinden, 2012 yılından bu yana düzenlenen sempozyumlarından ve sadece bilimsel değil sosyal bir kulüp olarak sene içerisinde düzenlenen sosyal etkinliklerden de bahsetti.

Öğrenci Bilimsel Araştırma ve Sağlık Kulübü Danışman Öğretim Üyesi Doç. Serdar SUSEVER ise, kulübün nasıl kurulduğundan bahsetti ve 11 sempozyum ile 3 Uluslararası Proje yarışması düzenlendiklerinin altını çizdi.

Açılış konuşmalarının ardından Öğleden önceki I. Oturum’da Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden Elif Naz YILMAZ, Diş Hekimliği Fakültesin’den Yasin Onur ANDAÇ’ın oturum başkanlığında, Tıp Fakültesi’nden Ayça Yiğit “Yedim de Ne Yaşadım Yetmişim de Ne Olcağım”, aynı fakülteden Stj. Dr. Elif GÜNEŞ “Ergenim! Beni Dikkatlice Gözlemleyin”  Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümün’den  Stj. Dyt. Merve ŞENSOY “ Midemden Ruhuma Açılan Kapı” ve  Odyoloji Bölümün’den Musa Kutlay TUNÇ ‘’ Gördüm, Duydum, Biliyorum!” adlı sunumlar gerçekleştirildi.

Sempozyumun öğleden sonraki ikinci bölümünde ise, Yakın Doğu Üniveristesi Hastanesi’nden Yrd.Doç.Dr. Kuzeymen BALIKÇI ve Uzm. Dr. Yeliz ENGİNDERELİ uzman gözüyle erişkin ve pediatrik psikiatrisi açısında uzman görüşlerini bildirerek merakla beklenen sorulara yanıt verdiler.

Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Tıp Fakültesi, öğrencileri tarafından düzenlenen sempozyum; Doç. Dr. Kaya SÜER, Doç. Dr. Serdar SUSEVER,  Doç. Dr. Aslı AYKAÇ, Yrd.Doç.Dr. Kuzeymen BALIKÇI, Uzm. Dr. Yeliz ENGİNDERELİ ve Uzm. Dyt. Taygun DAYI danışmanlığında yürütüldü. Sempozyum sonunda katılımcılara katılım belgesi verildi.