Engelli Öğrenciler Birimi

Tüm Yakın Doğu Üniversitesi öğrencileri ve özel ihtiyaçları olan öğrencilerimiz eşit muamele görür. Gösterilen her çaba engelli öğrencilerin özel ihtiyaçlarına ve sorunlarına pratik çözümler sunmak içindir. Sunduğumuz desteklerin içeriği; akademik konularda yardım, ekstra özel ders ayarlamaları, okul tarafından resmi yazıyla üniversite tesislerine erişim kolaylığı, sınavlar sırasında mümkün olan her türlü yardımı sağlamak gibi hizmetlerle engelli öğrencilerimize destek olur, hayatlarını kolaylaştırmak için çalışırız. Yakın Doğu Üniversitesi Engelli Hakları İzleme Komitesi (EHİK) ile işbirliği içinde çalışır. Yakın Doğu Enstitüsü ve Yaşam Boyu Eğitim Merkezi İletişim Fakültesi’nde oluşturulan Engelsiz Sinema ve Aktivite Merkezinde çeşitli eğitim sertifika programları verilmektedir.

Centre of Excellence bağlı Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi (Engelsiz Bilişim Günleri), öğrenci kulüpleri özellikle Engelsiz Yaşam Öğrenci Kulübü (sosyal sorumluluk projeleri) Tüm Üniversitede Sosyal Sorumluluk Dersleri kapsamında Engelli Bireyler ile ilgili bir çok proje yapılmaktadır.