Ana Sayfa \ Hakkımızda
Eklenme Tarihi: 26 Kasım 2018, 16:12
Son Guncelleme Tarihi: 24 Şubat 2019, 19:33

Yakın Doğu Üniversitesi Öğrenci Dekanlığı’na bağlı olarak 51 öğrenci kulübü/birliği ile öğrencilerin donanımlı,yetkin,başarılı bireyler olmaları için akedemik eğitimlerinin yanında sosyal,kültürel,bilimsel,sanatsal ve sportif alanlarda gelişme,kişisel potansiyellerini fark ederek yaratıcı ve özgün fikirlerini büyütüp şekillendirme şansı sağlıyor.

Öğrenci girişimleri ile kurulan ve faaliyetleri öğrenciler tarafından yürütülen kulüp/birlikler çalışmalarını akedemik ve idari kadro danışmanlığında sürdürüyor. Kulüpler/birlikler bünyesinde gerçekleştirdikleri etkinliklerle problem çözme, iletişim, takım çalışması, organizasyon becerilerini geliştiriyor, deneyerek ve eğlenerek öğreniyor, portfolyolarını ve iletişim ağlarını genişleterek gelecekte iş dünyasında başarılı olma şanslarını arttırıyor.

YDÜ Öğrenci Dekanlığı öğrencilerin eğitim süresince ayrılmaz bir parçası olup öğrencilere hizmetler, programlar ve imkanlar sağlayarak aktif ve kaliteli bir üniversite yaşamı geçirmelerine,kişisel potansiyellerini keşfedebilmelerine,kültürel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlayarak onları yaşama hazırlamaya,geleceği inşa edecek ellerin özgüvenli, entelektüel, sosyal, hoşgörülü, sivil ve ahlaki sorumluluk sahibi, yerel ve küresel farkındalıkları olan bireyler olmalarına yardımcı olmak amacıyla kurulmuş bir birimdir.

Öğrenci Dekanlığı Ofisi öğrenci kulüp ve birliklerinin düzenlemek istedikleri etkinlikleri için yapmış oldukları talepleri yerine getirmekte ve bu etkinlikler için okulun diğer birimleriyle işbirliği yapmakta, öğrencilerin kulüplere ve birliklere yönlendirilmerini sağlamakta, yurtiçi ve yurtdışında bireysel ve kurumsal olarak temsil edilmelerine yardımcı olmakta aynı zamanda öğrencilerine danışmanlık hizmeti vermektedir.

Vizyonumuz
Yakın Doğu Üniversitesi Öğrenci Dekanlığı öğrenci işleri alanında bölgede ve ötesinde lider olmayı hedeflemektedir. YDÜ Öğrenci Dekanlığı olarak; öğrencilerimizin akademik ve kişisel potansiyellerini keşfedebilmeleri için örnek öğrenci merkezli hizmet programlarımız/merkezlerimiz ile etkili ve kalıcı çözümler sunuyoruz. Öğrencilerimizin kayıt işlemi ile başlayan mezuniyetlerine kadar olan Üniversite yolculuklarında kılavuzları olmayı hedeflemekteyiz.

Misyonumuz
Öğrenci Dekanlığı, Yakın Doğu Üniversitesi’nin eğitim süresince ayrılmaz bir parçası olup hizmetler, programlar ve imkanlar sağlayarak öğrencilerimize meslek kazandırma yanında yaşama hazırlamak, belgenin yanında bilgilerine katkı sağlamak, geleceği inşa edecek ellerin güven duygusu aşılamalarına destek veriyoruz. Öğrenci Dekanlığı Ofisi entelektüel, sosyal, fiziksel, psikolojik, kültürel , hoşgörü, sivil ve ahlaki sorumluluk, yerel ve küresel farkındalık, psikolojik ve duygusal refahı teşvik eden bir ortamda öğrencinin gelişimine yardımcı olmak amaçlı bulunmaktadır.